همزمان با اعلام تصمیم عربستان مبنی بر پایان دادن به کاهش داوطلبانه تولید نفت و عدم همراهی نروژ با تصمیم کشورهای تولیدکننده عضو و غیر عضو اپک برای تمدید دوره کاهش ۹.۶ میلیون بشکهای تولید روزانه، قیمت نفت روز دوشنبه ۳.۲۶ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی روز دوشنبه گفت که کشورش همزمان با بهبود تقاضای جهانی نفت، از ماه ژوئیه به کاهش داوطلبانه تولید پایان میدهد و ظرفیت تولید خود را به سطح سهمیه تعیین شده در چارچوب توافق کشورهای عضو سازمان صادرکنندگان نفت(اوپک) افزایش خواهد داد.
بر پایه توافق روز شنبه ۲۳ تولیدکننده عضو و غیرعضو اوپک از جمله روسیه، کاهش تولید روزانه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکهای برای یک دوره یک ماهه و تا پایان ژوئیه تمدید شد.
عربستان سعودی، کویت و امارات عربی متحده با هدف مهار روند نزولی بهای نفت به دلیل رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفتند تا افزون بر توافق ماه آوریل کشورهای تولید کننده نفت برای کاهش ۹.۷ میلیون بشکهای تولید، مجموع تولید خود را ۱.۱۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. در این میان عربستان به طور داوطلبانه ۱ میلیون بشکه دیگر نیز از تولید نفت خود کاست.
اکنون مطابق گفته آقای بن سلمان، عربستان قصد دارد از ژوئیه سطح تولید خود را به حد سهمیه تعیین شده در توافق کشورهای عضو اوپک افزایش دهد. البته وزیر انرژی عربستان خاطر نشان کرد که این افزایش تولید به دلیل رشد فصلی تقاضای داخلی نفت برای تولید برق به بازارهای جهانی عرضه نخواهد شد. با این حال او تصریح کرد که شرکت نفت این کشور، آرامکو قیمت محمولههای تحویلی در ماه ژوئیه را به دلیل افزایش تقاضای جهانی نفت بالا برده است.
با این حال، وزارت نفت نروژ، بزرگترین تولید کننده نفت اروپای غربی، روز دوشنبه اعلام کرد که هیچ برنامهای برای تبعیت از تصمیم روز شنبه کشورهای تولیدکننده نفت برای تمدید کاهش تولید نفت در ماه ژوئیه ندارد.
وزارت نفت نروژ به رویترز گفته که کاهش تولید روزانه ۲۵۰ هزار بشکهای خود را در ماه ژوئن، طی نیمه دوم سال به ۱۳۴ هزار بشکه خواهد رساند. بدین ترتیب تولید روزانه این کشور از ۱.۶ میلیون بشکه به بیش از ۱.۷۲ میلیون بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ افزایش خواهد یافت.
این تصمیم نروژ در حالی اعلام شد که این کشور در سه مقطع تاریخی پیشین یعنی در فاصله ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰، ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ و در نیمه نخست سال ۲۰۰۲ همسو با سایر تولیدکنندگان جهانی نفت به کاهش تولید خود اقدام کرده بود.
قیمت جهانی نفت تحت تاثیر رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا از ۶۶ دلار در ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ به ۱۹ دلار طی معاملات ۲۱ آوریل گذشته سقوط کرد ولی در پی اعلام خبر برگزاری نشست روز شنبه کشورهای تولیدکننده برای تمدید کاهش تولید ۹.۶ میلیون بشکهای، بهای نفت پایه برنت روز جمعه با عبور از مرز ۴۲ دلار و ۲۹ سنت به بالاترین حد در ۳ ماه گذشته بازگشت اما این نرخ روز دوشنبه با ۳.۲۶ درصد کاهش به ۴۱ دلار رسید.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/18351
تگ ها: